Osec is een  distributeur in het leveren van elektronische beveiligingsproducten aan technische installateurs. Naast het leveren van goede producten creëert Osec een meerwaarde door onze partners te voorzien van trainingen en ze te ondersteunen waar nodig.

Als Junior Product Manager ben je Technisch-Commercieel persoon en kun je je verplaatsen in een eindgebruiker en/of installateur. Je werkt vanuit een de gedachte dat een nieuw - te testen - product zo eenvoudig mogelijk kan worden geïntroduceerd. Door de (technische) contactpersonen van de leverancier jouw vragen te stellen, gestructureerd te werken en geen detail te missen zorg je dat je je een oordeel kunt vormen over het product en (bijbehorende) software: Ziet de software er eenvoudig uit, laat het product zich eenvoudig installeren en bedienen – alle elementen zijn belangrijk om de genoemde meerwaarde ook over te kunnen brengen op onze klanten.

Je werkzaamheden als Junior Product Manager zijn veel omvattend. Zonder te zeggen dat de onderstaande omschrijving álles omvat, kun je drie belangrijke onderdelen onderscheiden:

 • Technische ondersteuning:
  • Je beantwoordt eventuele helpdesk vragen over producten waar je verantwoordelijk voor bent. In voorkomende situaties zorg je voor het testen van het product en koppelt resultaten of voortgang terug naar de collega’s op de helpdesk
  • Je bewaakt ‘issues’ in het rapportage systeem totdat het voorval is opgelost
  • Je hebt korte communicatie lijnen met je collega’s van de helpdesk en informeert iedere betrokkene snel en duidelijk via e-mail met de oplossing of werkwijze rondom voorkomende probleemgevallen – goede - schriftelijke - beheersing van Nederlandse taal is daarom essentieel
 • Introduceren van nieuwe producten
  • Je bent verantwoordelijk voor het testen van nieuwe producten; iets wat je aan de hand van een check-lijst zult gaan rapporteren aan je leidinggevende.
  • Je zorgt samen met je leidinggevende voor het installeren van demo’s
  • Je bereidt (Powerpoint) presentaties voor aan de hand van de door jou geteste producten die na akkoord van je leidinggevende en directie wordt gebruikt voor introductie aan de overige collega’s, waarna de presentatie door de verkoop kan worden gebruikt.
 • Onderhoud van bestaande producten
  • Je bent verantwoordelijk voor het testen-  en communiceren van updates van bestaande producten via de bestaande kanalen, zoals een update magazine en nieuwsbrief.
  • Je zorgt voor invoer van informatie over de producten in onze FAQ/kennisbank, aan de hand van input van collega’s op de helpdesk.
  • Je zorgt voor een deugdelijke levering van producten, zoals bijvoorbeeld het uitvoeren van update van een voorradige productrange, bijvoegen van een (tijdelijke) handleiding of bijvoorbeeld controle op aanwezigheid van een gemaakte Nederlandse handleiding van voorradige producten; naar aanleiding van gemaakte afspraken met een leverancier.
  • Je houdt informatie over producten op onze website up-to-date, in samenspraak met je leidinggevende

 

In een enthousiast team van ca. 30 medewerkers werk je als Junior Product Manager direct samen met collega’s die allemaal affiniteit met techniek hebben. Je werkt nauw samen met de eindverantwoordelijke productmanager, directie en je leidinggevende. Naast techniek houden we ook van duidelijkheid en schakelen snel; dus geen ellenlange sollicitatieprocedures. Hebben we je interesse kunnen wekken?

Stuur dan jouw CV per mail naar: 
Osec B.V. Erwin Otten, e.otten@osec.nl, 0299 666662
Signaal 84, 1446 XA Purmerend