Recorders uit de Honeywell 35 Series zijn Secure By Default. Dit houdt in dat de standaardconfiguratie-instellingen op het meest veilige niveau zijn ingesteld. Dit zijn niet de meest gebruiksvriendelijke instellingen; bepaalde functies staan standaard UIT, zoals bijvoorbeeld de gebruikte poorten en het ontvangen van notificaties. Andere instellingen zijn juist weer aangezet, zoals bijvoorbeeld aanmelden met google authenticator voor de HSV app.

Om u goed voor te kunnen bereiden op deze noodzakelijke instellingen hebben wij deze beknopte handleiding gemaakt. Dit zal de installatie van de Honeywell recorders en camera's vergemakkelijken en u tijd besparen.

Het standaard IP adres van de recorder is: 192.168.1.86


Initialiseren

Bij de eerste keer opstarten van de recorder is het zaak dat er een Admin wachtwoord wordt ingesteld, tevens is het mogelijk om een wachtwoord in te stellen voor de camera kanalen.

Op het moment dat de camera in een PoE-poort van de recorder wordt geplaatst neemt deze dit wachtwoord over.

 

Bij camera’s die vanuit het netwerk worden toegevoegd zal de recorder ook standaard van dit wachtwoord gebruikmaken. Uiteraard is dit per camera te wijzigen. Stel vervolgens hier ook direct de beveiligingsvragen in zodat het herstellen van een vergeten wachtwoord wordt vereenvoudigd.

 

Mocht het vergeten wachtwoord toch niet softwarematig te herstellen zijn, dan kunt u deze herstellen met de reset knop aan de achterzijde van het voorpaneel.

 

PoE & Port mapping

De camera's uit de 35 Series beschikken over verschillende intelligente functies die door de recorder worden ondersteund, maar deze dienen in de camera's zelf te worden ingesteld. Om de webinterface van een camera die met de PoE-poort van de NVR verbonden is te kunnen benaderen is port mapping nodig. Deze functie staat standaard UIT en kan als volgt worden geactiveerd:

Stap 1: Open Netwerk (1) en ga vervolgens naar het tabblad Port Mapping (2).

Stap 2: De Port Mapping kan worden ingeschakeld (3); de mode mag op Auto blijven staan mits de standaard poorten worden gebruikt.

 

Stap 3: De NAT-Poort (4) moet ook ingeschakeld worden (5).

 

Stap 4: In het tabblad Camera (6) kan de webinterface van de camera worden benaderd door op het wereldbol-icoon (7) te klikken.

 

Evenementen instellen

Voor de recorder staan sommige waarschuwingsopties standaard AAN en anderen juist niet.

 

Push notificaties en e-mails

Om push notificaties in de HSV-app of e-mails vanuit de recorder te kunnen ontvangen dienen de volgende functies te worden aangezet:

Stap 1: Open Evenementen en ga vervolgens naar het tabblad Algemeen (1).

Stap 2: Klik op IO control Push (2) en schakel de IO-besturing in.

Stap 3: Onder Uitgeschakelde items staan Push-melding en Stuur E-mail staandaard AAN; dit betekent dus dat deze services niet werken! Zet de gewenste functie UIT om deze te laten werken.

 

Occluderen/Camerasabotage

De Zoemer van de Occluderen functie (tamper) staat standaard AAN; dit is een belangrijke melding die dient te worden gegeven op het moment dat een camera wordt afgedekt of overbelicht raakt.

Het kan zijn dat het systeem de omschakeling van dag naar nacht ook als een sabotage ziet. Op dat moment gaat de recorder dus piepen. Houdt hiermee rekening bij de installatie en geef dit aan bij de oplevering, of deactiveer de Zoemer als dit ongewenst is:

Stap 1: Open Evenementen en ga vervolgens naar het tabblad Occluderen (1).

Stap 2: Schakel de Zoemer (2) UIT.