UpServ – Remote updaten van SATEL-apparaten


Geplaatst op 02-08-2019


 

Als installateur weet u natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is om firmware-updates uit te voeren. Deze zijn immers noodzakelijk om van alle functionaliteiten van apparaten gebruik te kunnen (blijven) maken. Het uitvoeren van firmware-updates is echter een zeer tijdrovend proces. Bij iedere nieuwe update dient u fysiek verbinding te maken met het betreffende apparaat en aanwezig te zijn gedurende de update. Dit vraagt uiteraard een behoorlijke (tijds)inspanning als u bij meerdere klanten langs moet gaan. Bovendien brengt dit ook extra (reis)kosten met zich mee.

Externe firmware-updateserver voor SATEL

Met een groeiend aantal systemen en de daarbij behorende apparaten, wordt het uitvoeren van firmware-updates een steeds duurdere en tijdrovendere zaak. Daarom heeft SATEL een oplossing geïntroduceerd waarmee het mogelijk is om op afstand firmware-updates uit te voeren: UpServ. Dat maakt het updateproces een stuk eenvoudiger en brengt veel minder kosten met zich mee.

UpServ

UpServ is een updateserver om op afstand de firmware van SATEL-producten te updaten via TCP/IP-communicatie. Hierbij kunt u denken aan firmware-updates voor de INTEGRA, VERSA Plus, ETHM-1 Plus, INT-GSM, GPRS-A, GSM-X, PERFECTA en andere modules. Op dit moment is alleen de firmware voor het op afstand updaten van de INTEGRA nog niet beschikbaar. Deze volgt echter binnenkort.

UpServ maakt het mogelijk om:

  • Op afstand firmware-updates uit te voeren van apparaten via GPRS/Ethernet.
  • Op afstand firmware-updates uit te voeren van apparaten die geen publiek IP-adres hebben.
  • Beschikbare firmware-updates te beheren.
  • Firmware te delen met groepen van apparaten of individuele apparaten.

UpServ geeft daarnaast ook de voortgang weer van de firmware-updates van apparaten die zijn verbonden met de server. Het is bovendien ook mogelijk om het updateproces te laten starten door de gebruiker van het apparaat.

Downloaden

Het op afstand updaten van de firmware voor de diverse apparaten, gebeurt middels de UpServ updatesoftware. Deze software downloadt u via onze website. Uiteraard vindt u op onze website ook een handleiding voor deze software.

Firmwarepack SATEL

Om het u nóg gemakkelijker te maken, heeft Osec één verzamelbestand met daarin alle firmware voor SATEL centrales en randapparatuur gemaakt. In dit firmwarepack van SATEL vindt u alle recentste firmwareversies van SATEL. Ook de UpServ-software is via dit bestand te installeren. Uiteraard blijft het mogelijk om ook de losse firmwarebestanden via onze website te downloaden.

Heeft u nog vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op via het contactformulier of via 0299 – 666 662. Wij helpen u graag!

Met vriendelijke groet,

Uw Osec Team!Zoeken in nieuws

Nieuws Categorieën